Ellen van Dijck

foto 2013 

Ik ben Ellen van Dijck (geb. 1965),  Klinisch en GZ-psycholoog, gezins- en partnerrelatietherapeut i.o. 

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de hulpverlening aan kinderen en volwassenen. Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk waar ik met veel plezier in werk. Ik heb daarvoor in verschillende settingen gewerkt.

Mijn overtuiging is dat elk mens mogelijkheden in zich heeft om problemen te kunnen oplossen, maar deze niet altijd voldoende kent en weet te gebruiken. Ik vind het prachtig om hier samen naar op zoek te gaan en te zien hoe dit tot meer levensvreugde leidt. Ik werk vanuit een systeemvisie, wat wil zeggen dat elk mens, van kind tot volwassene, deel uitmaakt van een groter systeem, het gezin van oorsprong. Deze visie staat centraal in mijn werkwijze. Mijn aanpak is oplossingsgericht, daarbij aansluitend en gebruik makend van de mogelijkheden van een persoon, of dit nu een kind of een volwassene is. Hierdoor krijgen mensen meer vertrouwen in hun eigen kunnen en zijn. Geloven in jezelf en wat je kan en daar blij en tevreden mee zijn maakt dat je dat vertrouwen ook blijft houden. Het is belangrijk daar samen aan te werken.

Daarnaast probeer ik mensen meer zicht te laten krijgen op hun gevoel en gedrag door de gedachten op te sporen die leiden tot ongewenste gevoelens en deze te veranderen in gedachten die juist tot plezierige gevoelens leiden.

Mijn interesse in kinderen heeft veel te maken met het feit dat kinderen meestal open, eerlijk en zichzelf zijn. Me in hun wereld verplaatsen en door hun ogen proberen te kijken is iets wat me elke keer opnieuw weer boeit. Als volwassene leer ik daar nog steeds van. In het werk met volwassenen ervaar ik veel voldoening in het samen op zoek gaan naar patronen waardoor iets niet lukt of niet gelukkig maakt. Het vinden van openingen en nieuwe alternatieven  is een mooie ontdekkingstocht. Ik ervaar het als een voorrecht van dit proces deel uit te mogen maken.

In mijn priveleven ben ik getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik houd erg van muziek maken en luisteren, de natuur en het omgaan met mensen.

 

nieuws

Nieuw adres - 09-12-2017
Kwaliteitsstatuut - 14-09-2018

clienten login